Tälta i Stenshuvud Nationalpark

Det finns en hel del att både uppleva, upptäcka och utforska för den som beger sig till Stenshuvud Nationalpark i skånska Simrishamn. För att kunna ta in naturen och alla sevärdheter är det en god idé att ta med sig tält och lite förnödenheter. Det finns anvisade tältplatser i nationalparkens norra del vid det som kallas den norra entrén och så länge man följer reglerna är man välkommen. Det är dock förbjudet att slå upp sitt tält någon annanstans.

Naturum

Nationalparkens besökscentrum heter Naturum och ligger mitt i parken vid själva huvudentrén. Här finns gott om kunnig personal under bemannande öppettider samt ett fristående toaletthus med vattenutkastare för den som behöver fylla på vattenflaskan. Bänkar och bord finns utanför. Grillplatser hittar man vid både tältplatsen och naturum men tänk på att man måste ha med sig grillkol. Det är förbjudet att plocka pinnar, grenar eller någon form av eldningsmaterial i parken.

Stenshuvud Naturum

Sevärdheter

Stenshuvud bjuder på många höjdpunkter med bland annat vackra stränder, fornborgsmuren, besökscentret med sina utställningar, orkidéängen, sandhedar, lummig ädellövskog och restberget med sin fantastiska utsikt. På 390 hektar samsas ett underbart naturområde med prinkande skog och växtlighet där bland annat avenbok, vitsippor, hedblomster och backtimjan kommer till sin rätt. Vår, sommar och höst är parken som allra vackrast och lämpar sig bäst för tältäventyr.

Stenshuvud Äng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *