Klättring i Stockholm

Trots att Stockholm kanske inte erbjuder optimala förhållanden och stora klippor så kan klättringen i Stockholm bjuda på underhållande och utmanande klättring.

Munchenbryggeriet

Visste du att du faktiskt kan klättra direkt i Stockholms innerstad. På Södermalm står en sportsäkrad sprängklippa bakom Münchenbryggeriet. Klippan bjuder på intressanta leder från 5a till 7a. Sprängklippan är inte den bästa klättringen, men klippan övergår till naturlig vid den intressanta översta delen som bjuder på ett delikat sva med fatastisk utsikt över Riddarfjärden.

Gåseborg

Norr om Stockholm kan vi rekommendera ett område i Järfälla som heter Gåseborg. Klipporna vid Gåseborg är korta (max 13 meter) men bjuder på fin klättring kring graden 7a. Läget är tacksamt skyddat mellan skog och sjö. En varm sommardag är klipporna skyddade av sol och du kan ta ett dopp efter din klättring i den svalkande sjön. Inte långt från Gåseborg hittar du populära klippor att dyka ner i sjön ifrån.

Dödskalleberget

Söder om Stockholm kan vi rekommendera en klippa i vacker omgivning som heter Dödskalleberget. Klippan är en populär destination bland nya klättrade då det bjuder på många enklare leder från 6a och uppåt som är mycket välsäkrade. Läget är öppen och friskt med en vacker och svalkande sjö intill. Ta med dig campingutrustningen och stanna en helg.

Beastmaker 2000

Beastmaster 2000 är en fingerbräda för klättrare som vill träna sin grepp och hängstyrka. Beastmaker 2000 är en komplett bräda av trä som inkluderar både crimps, slopers, campus och fingerpockets.

Beastmaker 2000 tillverkas i tulpanträ som kommer från ekologiskt hållbart skogsbruk. Alla grepp i brädan är sandpapprade för hand för att ge bästa finish.

Det bästa med Beastmaker 2000 är att du får plats mer en komplett styrketräning för fingrarna och greppet på en och samma bräda. Många tycker om att hänga den hemma eller på sitt lokala gym som ett komplement till sin styrketräning.

Kom ihåg att vänja fingrarna successivt till den hårda belastningen som en fokuserad fingerträning ger. Kör alltså inte för hårt på din Beastmaker direkt från början för att undvika onödiga skador.

Läs mer på beastmaker.com.

Använd denna länk för att få bäst pris hos den utmärkta svenska klätterbutiken climbing247.

Mer information om Beastmaster 2000

Beastmaker 2000 består av många hål som låter dig specifikt sikta in dig på dina svagheter och bli starkare och bekvämare i alla typer av grepp. Varje grepp på brädan är väl genomtänkt. Greppen är dessutom strukturerade för att inte att förstöra din hud samtidigt som de är tillräckligt greppvänliga.

Beroende på vilken typ av vägg du har tänkt sätta upp brädan på så kan du behöva en så kallad backboard. Det är en träplatta av plywood som du först fäster på väggen ordentligt för en garanterad hållfasthet. Skruva därefter fast Beastmaster 2000 i denna backboard.

Alla grepp på Beastmaster 2000

 • 45 graders slopers
 • 35 graders slopers
 • 20 graders slopers
 • 1 medium 3 fingerpocket
 • 1 mindre 3 fingerpocket
 • Stora, små & sluttande 2 fingerpockets
 • 1 finger pocket (mono)
 • 1 sluttande 1 finger pocket (mono)
 • 1 munformad jugg
 • Stora, små och sluttande lister
 • 2 pockets på baksidan

Beastmaster 2000 mått

 • 58 cm lång
 • 15 cm bred
 • 5,8 cm djup

Vår recension av Beastmaster 2000

Beastmaker 2000 är inte en hängbräda för nybörjare. Vi rekommenderar den för mer vana klättrare. Detta eftesom den tar hårt på dina fingrar och otränade fingrar snarare kan ta skada än gynnas av så hård träning. Beastmaster är ett brittiskt företag och brädan har utformats tillsammans med några av de bästa klättrarna från Storbritannien. Resultatet är en bräda som testar gränserna för fingerstyrka och hjälper dig nå dina tuffa mål.

Beastmaster är en utomordentlig träningsbräda för vana klättrare som alla vi på Roline har hängandes hemma. Brädan kommer utmana dig ordentligt och om du tränar hårt kommer den även belöna dig skarpt. Rekommenderas varmt!