Klättring i Stockholm

Trots att Stockholm kanske inte erbjuder optimala förhållanden och stora klippor så kan klättringen i Stockholm bjuda på underhållande och utmanande klättring.

Munchenbryggeriet

Visste du att du faktiskt kan klättra direkt i Stockholms innerstad. På Södermalm står en sportsäkrad sprängklippa bakom Münchenbryggeriet. Klippan bjuder på intressanta leder från 5a till 7a. Sprängklippan är inte den bästa klättringen, men klippan övergår till naturlig vid den intressanta översta delen som bjuder på ett delikat sva med fatastisk utsikt över Riddarfjärden.

Gåseborg

Norr om Stockholm kan vi rekommendera ett område i Järfälla som heter Gåseborg. Klipporna vid Gåseborg är korta (max 13 meter) men bjuder på fin klättring kring graden 7a. Läget är tacksamt skyddat mellan skog och sjö. En varm sommardag är klipporna skyddade av sol och du kan ta ett dopp efter din klättring i den svalkande sjön. Inte långt från Gåseborg hittar du populära klippor att dyka ner i sjön ifrån.

Dödskalleberget

Söder om Stockholm kan vi rekommendera en klippa i vacker omgivning som heter Dödskalleberget. Klippan är en populär destination bland nya klättrade då det bjuder på många enklare leder från 6a och uppåt som är mycket välsäkrade. Läget är öppen och friskt med en vacker och svalkande sjö intill. Ta med dig campingutrustningen och stanna en helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *