Bäst Ballongflyg Upplevelse, Recension 2019

Så du vill boka den mest magiska ballongfärden, för du planerar att bara göra den en gång? Du kanske vill ge bort den mest oförglömliga presenten du kan tänka dig. Något som resenären kommer minnas i all sin framtid? Men vilket upplevelsebolag ska du välja, eller finns det kanske någon sorts ballongmästare man kan kontakta direkt?

Alla dessa frågor ställde jag mig när jag ville ge bort en ballongfärd för 2 i present till min sambo. I min efterforskning så lärde jag mig mycket och jag sammanställer mina erfarenheter här.

Bäst ballongflyg 2019

Mitt mål är att boka en ballongflygning per år. När jag bokar så tar jag alltid reda på vilken ballongfärd som är absolut bäst i sin klass. Tanken är att sammanställa resultaten av denna forskning här och hålla den uppdaterad varje år så att du enkelt kan välja. Här är mina rekommendationer för en oförglömlig upplevelse 2019.

Rolines topplista bäst ballongflyg 2019

  1. Greatdays (ICA Upplevelser) Ballongflygning för två. Denna ballongflygning för två är lite dyrare än andra paket. Men i vår erfarenhet så har de de absolut mest skickliga piloterna och bokarna. Detta innebär att de ser till att upplevelsen blir så bra som möjligt för dig både under själva färden och redan i planeringsfasen. Med denna ballongfärd så kan du lita på att upplevelseföretaget fixar alla punkter som jag går igenom i min lista på vad som är viktigt under en ballongfärd nedan. Finns på massor av orter runtom i landet. Rekommenderas skarpt!
  2. Upplevelse.com Lufballong Deluxe. Lyxigt paket som skämmer bort dig med ett glas bubbel. De har även duktiga piloter, men i min erfarenhet snäppet sämre totalupplevelse än vinnaren ovan. Lite billigare och fortfarande bra.
  3. Happy-Day Flyg Luftballong. Lite billigare men fortfarande bra ballongresa. Tyvärr begränsad endast till stockholm. Bra om du ska flyga i Stockholm.

Varför ballongfärd?

Total tystnad

Några hundra meter ovanför marken kan du iaktta allt i en total tystnad som inte bryts av något annat än ljudet från ballongens brännare och häpna utrop över de storslagna vyerna. Ta tillfället i akt och andas in djupa andetag och njut av en tystnad som i dagens samhälle blir mer och mer av en lyxvara.

En maffig upplevelse

Det finns luftballonger i många olika storlekar och modeller. Detta var något som ingen berättade för mig första gången jag skulle boka flygballong. En större ballong ger en häftigare upplevelse helt enkelt. För att göra din upplevelse så oförglömlig som möjligt så rekommenderar jag att man bokar de största ballongerna på marknaden. Hos Great Days som jag rekommenderar ovan så finns några av Sveriges absolut största ballonger.

En personlig upplevelse

Är det viktigt för dig att få en intim upplevelse med den du reser ballong med så kan du även välja en mindre ballong. Du kan då flyga en tur bara ni två, tillsammans med piloten. För häftigast upplevelse rekommenderar jag verkligen en stor ballong, men för en romantisk och intim färd så kommer du i slutändan njuta mer i en mindre ballong.

Ballongfärd som present

En ballongfärd är en utmärkt och spännande present att ge bort. Det var så jag själv kom i kontakt med ballong för första gången då jag gav bort en resa till min sambo. Många väljer att alltså att ge bort en ballongflygning i gåva. Dels är ballongfärd en upplevelse som man minns för resten av livet, och dels är det en flygupplevelse som de allra flesta kan följa med på. Det är dessutom uppskattat för att det ofta är en ganska oväntad gåva och en sådan som många aldrig upplevt tidigare. Det blir alltså en wow-känsla när man får den.

Som gåva passar ballongflyg bra till bröllop, födelsedag och även till romantiska presenter som alla hjärtans dag och kanske även frieri.

Ballongflygning i Sverige

Det går att hitta ballongflygningar över hela landet. Fundera på vad exakt du vill uppleva. Vill du samtidigt se någon del av vårt land som du sett fram emot att besöka, eller vill du kanske hellre uppleva ditt lokala område uppifrån? Både landet och staden bjuder på en fantastisk upplevelse från luften. Oavsett vad du väljer så kan du idag välja och vraka i ballongfärder runt om i hela Sverige.

Arrangören Greatdays som vi rekommenderar för 2019 har bland annat flygningar i följande orter:  Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Högsäter, Enköping, Eskilstuna, Katrineholm, Lidköping, Lund, Mariestad, Malmköping, Sjöbo, Skara, Skövde, Nyköping, Trollhättan, Uddevalla, Vara, Varberg och Vårgårda.

Luftballongens historia

Luftballongen har en intressant och rik historia. Den första bemannade färden skedde den 21 november 1783 i Frankrike. Ballongen som användes för färden var  byggd av bröderna Montgolfier. Enbart 10 dagar efter den första turen i en varmluftsballong flög Jacque Charles den första gasballongen. Tekniken har sedan dess utvecklats, men det är just dessa två typer, gas och varmluft som flygs idag.

Vad ska man tänka på vid köp av ballongfärd?

Tajming är allt

Att flyga ballong kräver bra väder. En perfekt dag kräver alltså perfekt väder.  Det viktigaste är att det är en vindstilla dag och blå himmel. Ett par mindre moln stör inte utan kan bidra till en härlig upplevelse, men inte för många. Kontrollera med SMHIs vindrapport angående rådande och planerad vind både innan du bokar och efter.

Boka gärna en flygning tidigt på morgonen, så att du kan se det fantastiska skådespelet när solen går upp över horizonten.

Välj en skicklig pilot

En skicklig pilot gör inte bara färden säkrare och tryggare utan bidrar även till att den kan bli bra mycket roligare. Detta upptäckte jag först på min andra ballongresa när jag insåg att den andra piloten var  mycket mindre skicklig. En skicklig ballongpilot kan ta ut svängarna mer och göra färden mer upplevelserik och äventyrlig.

Landingsplatsen

En fantastisk vacker landningsplats kan göra mer än du tror. Att landa i ett blommande rapsfält med utsikt på havet är något oförglömligt i sig självt. Även tajming av landningen är viktig. Att få landa tillsammans med ett tiotal andra ballonger i samma fält kan ge en fantastisk upplevelse – framförallt om man samlas tillsammans efteråt för att utbyta erfarenheter över en middag eller ett glas vin.

Boka hela ballongen eller flyg med andra

Jag rekommenderar själv att man flyger tillsammans med andra. Det är nästan alltid denna typ av flygning du får när du bokar upplevelsen med till exempel Greatdays eller ICA Upplevelser. Jag tycker det är bättre så. Dels blir det roligare att dela upplevelsen och dels blir det betydligt mer ekonomiskt. Du får dessutom ofta flyga i en större ballong.

Om du vill boka en romantisk eller avskild resa bort från andra människor så tycker jag absolut att du ska boka hela ballongen för dig själv. Jag har inte gjort det själv då jag inte har det behovet, inte ens när jag bokade min romantiska resa med min partner. Men jag har sett andra göra det och man förstår ju charmen. Glöm dock inte att du alltid kommer ha minst en person till med dig oavsett – piloten. Hör dig för när du bokar din förd om det finns möjlighet till att boka hela ballongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *