Äventyr i Sverige

För dig som vill upptäcka Skandinavien är Sverige ett utmärkt val. Här kan du se allt från den vackra skärgården till kalfjällen i norr. I Kiruna kan du exempelvis åka släde med renarna och få en inblick i den samiska kulturen och förhoppningsvis uppleva ett mäktigt norrsken. Upplev Åres natursköna omgivningar på hästryggen eller vandra längst Kungsleden som sträcker sig från Abisko i norr till Hemavan i söder.

Hamnar du i de södra delarna av landet får du inte missa att besöka Treewalker som är en höghöjdsbana bland träden. En annan adrenalinkick är paragliding med havsutsikt vid Skånes östkust eller varför inte gå en kitesurfingkurs!

För fler ovanliga upplevelser får du här en introduktion på udda hotell du kan besöka.

Udda hotell

Ishotellet i Jukkasjärvi

På tal om udda hotell är Ishotellet i Jukkasjärvi utanför Kiruna välkänt för sin unika utformning och en upplevelse utöver det vanliga. 2016 stod den nya anläggningen Icehotel 365 klart och de kan numera erbjuda isupplevelser året runt. Temperaturen håller – 5 grader och konstnärer från alla världens hörn har skapat designen i de 20 konst- och deluxsviterna. Du tar dig enkelt dit med flyg till Kiruna eller om du föredrar tåg så blir det en lite längre resa, men då kan du istället passa på att komma ner i varv eller varför inte ta nattåget och vakna utvilad och redo för äventyr.

Ett annat unikt hotell är Hotell Utter Inn som ligger i Västerås. Från håll ser det ut som en liten röd stuga på en flotte, men när du ska gå och lägga dig kommer den stora överraskningen. Sovrummet har panoramafönster i alla fyra väderstreck vilket i sig inte är helt unikt, men det som gör sovrummet speciellt är att det ligger tre meter under vattenytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *